Pressure switch not working. - Train Horn Forums

Go Back   Train Horn Forums > Automotive > Onboard Air Systems
 Register

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11th November 2018
gros21 gros21 is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 178
gros21 is on a distinguished road
Default Pressure switch not working.

Ok I have 2 comps and 2 pressure switches they are viair ones with in built relay all wired correctly.

Pretty much even though I have 12v on the load wire (white) nothing can swap compressors ect still nothing.

Are they openable? Just want to see what’s inside if it’s only the relay part Maybee I can fix it.

Do have new pressure switches here but they are 1/4 npt with nonrelays.
Reply With Quote
  #2  
Old 11th November 2018
MarineOne's Avatar
MarineOne MarineOne is offline
Moderator
 
Join Date: August 2009
Posts: 1,121
MarineOne is on a distinguished road
Default Re: Pressure switch not working.

Usually they aren't fixable, and it's easier just to source a new one.



-Kris
__________________
2008 Dodge Ram 3500 QCLB SRW
Nathan AirChime K3LA
Extreme Outback EDC w/8.5 gallon tank
Titan Fuel Tank (50 gallons)
Aero Muffler 4040XL
H&S MiniMaxx w/Tow tune with DPF


My ride and install

Engine driven compressor install
Reply With Quote
  #3  
Old 12th November 2018
gros21 gros21 is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 178
gros21 is on a distinguished road
Default Re: Pressure switch not working.

I’ve got a new one (Bare switch)

But thought I may as well crack it open and have a look.
Reply With Quote
  #4  
Old 12th November 2018
MarineOne's Avatar
MarineOne MarineOne is offline
Moderator
 
Join Date: August 2009
Posts: 1,121
MarineOne is on a distinguished road
Default Re: Pressure switch not working.

Crack open the old one and have a look then.



-Kris
__________________
2008 Dodge Ram 3500 QCLB SRW
Nathan AirChime K3LA
Extreme Outback EDC w/8.5 gallon tank
Titan Fuel Tank (50 gallons)
Aero Muffler 4040XL
H&S MiniMaxx w/Tow tune with DPF


My ride and install

Engine driven compressor install
Reply With Quote
  #5  
Old 13th November 2018
gros21 gros21 is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 178
gros21 is on a distinguished road
Default Re: Pressure switch not working.

Not sure if there openable and how to do it. Viair has given me something to try which I’ll do on the weekend.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:17 AM.


Copyright HornBlasters, Inc. All Rights Reserved.