Will this work? - Train Horn Forums

Go Back   Train Horn Forums > Main > Walkthroughs
 Register

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 3rd February 2019
JMcGarva JMcGarva is offline
Member
 
Join Date: September 2013
Posts: 69
JMcGarva is on a distinguished road
Default Will this work?

Hey all. I uploaded a photo of the wiring Id like to do. What im trying to avoid is running a bunch of wires to my battery and ignition sources. This is a long post, and the picture is kind of busy, but its not that bad.

My GOAL is the run a positive wire from the battery to an on/off switch in the cab. There will be an inline fuse. I put 40amp in the picture but I can add more. Then from the switch back to a tool box. Im driving a chevy silverado. In the tool box will be a busbar. I will have 2 busbars. One will be position and one be negative. For the negative, I will run a wire from the battery back to the toolbox.

In the tool box will run 2 compressors. My Goal was to run the compressors to the busbar and then use the on/off switch in cab. I can turn off the switch whenever I leave the vehicle. I would LOVE to run that switch off an ignition only power wire, but Im not sure of any that can handle the load of 2 compressors. So thats why I am just running in the inline on/off switch.

Ok so now the confusing part. The Pressure switch I have is the blue 110psi/150psi horn blasters one. The wiring diagram shows the white wire runs to the compressor, the red is positive to the battery, blue goes to ignition and black is ground. IF I run the red, and blue wire to the busbar, and then run the white to the compressors, would that work? Therefore, I dont have to run wires back to the ignition.

I also have an On/Off/On switch. One side will be power to the solenoid to the airhorn and the other side will be normal stock vehicle horn.

My questions is, ONE will this setup work? As in, just using the On/off Switch to control when everything turns on and off, and not run anything to the ignition.
TWO, is there an ignition wire or fuse that anyone knows of that will run the busbar so I dont have to use the On/Off switch and just run everything off ignition only?

THREE- Do I need any type of relays? I found a wiring diagram on hornblasters website and they are saying to run relays for dual compressors.
Is this something I have to do being so much amperage draw from the compressors. IF I use relays, can I wire the busbars to ignition only.


I think this is everything. Hopefully yall can help.

I am running an 8gal and 2 gal tanks, 2 450 IG compressor, and a set of kahlenberg D-2s @ 150psi

Thanks

EDIT: I noticed in the picture I have the white (load) wire going to the busbar. This is incorrect. It would be connected to the compressors!

Last edited by JMcGarva; 3rd February 2019 at 10:15 PM.
Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:13 AM.


Copyright HornBlasters, Inc. All Rights Reserved.