Go Back   Train Horn Forums > Partners & Manufacturers > HornBlasters
 Register

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 28th August 2012
08redf350's Avatar
08redf350 08redf350 is offline
Member
 
Join Date: August 2012
Location: maine
Posts: 34
08redf350 is on a distinguished road
Wink ob2 leaderhose.

I have an obe2 and have a question about leader hose. I notice both ends are a flare on the fittings, do I need any sort of sealent on the threads when i put it together, thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 28th August 2012
ear2ear's Avatar
ear2ear ear2ear is offline
Moderator
 
Join Date: December 2009
Location: Middle, USA
Posts: 3,185
ear2ear is on a distinguished road
Default Re: ob2 leaderhose.

No, not on the flare or flare threads.
Only on the tapered pipe threads of the tank fitting.

Welcome to the forums. What all are you installing?
Reply With Quote
  #3  
Old 29th August 2012
08redf350's Avatar
08redf350 08redf350 is offline
Member
 
Join Date: August 2012
Location: maine
Posts: 34
08redf350 is on a distinguished road
Default Re: ob2 leaderhose.

P3 ob2, small air tank for now, 8.5 gallon in future with a second 0b2. Using upfitter for switched power for preassure switch, 0 guage wire for 12v positive. 80 amp anl, 1/2 airline, smc nickle solenoid
Reply With Quote
  #4  
Old 29th August 2012
danh@oasismfg.com's Avatar
danh@oasismfg.com danh@oasismfg.com is offline
Godfather
 
Join Date: September 2008
Location: Santa Ana, CA
Posts: 4,418
danh@oasismfg.com is on a distinguished road
Default Re: ob2 leaderhose.

Welcome to the forum. 0 gauge might be overkill, depending on the length, for just a couple of ob2's. Then again, having it there will be great in case you add more compressors or upgrade to more powerful ones.
__________________
CFM Dude
World's most powerful 12/24 volt air compressors
Unrivaled performance / Exceptional service
Reply With Quote
  #5  
Old 29th August 2012
08redf350's Avatar
08redf350 08redf350 is offline
Member
 
Join Date: August 2012
Location: maine
Posts: 34
08redf350 is on a distinguished road
Default Re: ob2 leaderhose.

Yeah i know its overkill but if i ever wanna upgrade to an oasis ill have the wire ran already plus got a good deal on the 0 when i did my 1300 watt kicker system, been a member for a while but forgot my user name and password, used to have shockers and a viair 480c
Reply With Quote
  #6  
Old 29th August 2012
08redf350's Avatar
08redf350 08redf350 is offline
Member
 
Join Date: August 2012
Location: maine
Posts: 34
08redf350 is on a distinguished road
Default Re: ob2 leaderhose.

on a side note i am using the uppfitter switch to provide a switched power source for preassure switch, what fuse rating should i use, the 10 amp switch or the 15 thanks
Reply With Quote
  #7  
Old 29th August 2012
ear2ear's Avatar
ear2ear ear2ear is offline
Moderator
 
Join Date: December 2009
Location: Middle, USA
Posts: 3,185
ear2ear is on a distinguished road
Default Re: ob2 leaderhose.

The pressure switch only triggers a relay so 5 amp for me.
Reply With Quote
  #8  
Old 29th August 2012
08redf350's Avatar
08redf350 08redf350 is offline
Member
 
Join Date: August 2012
Location: maine
Posts: 34
08redf350 is on a distinguished road
Default Re: ob2 leaderhose.

cool thanks
__________________
08 F350, 6" lift, 35" Toyo MTs, 1300 watt kicker system, H&S Mini Maxx, Nathan P3, Air Zenith ob2 soon to be a P5
Reply With Quote
  #9  
Old 8th March 2014
08redf350's Avatar
08redf350 08redf350 is offline
Member
 
Join Date: August 2012
Location: maine
Posts: 34
08redf350 is on a distinguished road
Default Re: ob2 leaderhose.

i have 2 480c and an ob2. can i hook them up to same
tank
__________________
08 F350, 6" lift, 35" Toyo MTs, 1300 watt kicker system, H&S Mini Maxx, Nathan P3, Air Zenith ob2 soon to be a P5
Reply With Quote
  #10  
Old 8th March 2014
ear2ear's Avatar
ear2ear ear2ear is offline
Moderator
 
Join Date: December 2009
Location: Middle, USA
Posts: 3,185
ear2ear is on a distinguished road
Default Re: ob2 leaderhose.

Yes, you might have to use a tee fitting to add a port, but the tank doesn't care.
Each compressor should have its own relay & you should trigger all three relays with the same pressure switch. Make sure the pressure switch has its own port - or at least not sharing a port with a compressor. The compressor pulses can fool the pressure switch.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:12 AM.